Thursday, 12 July 2012

Վարսակի փաթիլներով, բանանով ու շոկոլադով մաֆֆիններ


Բանաններ էինք առել ու լրիվ մոռացել դրանց մասին: Մնացել սևացել էին ու կորցրել իրենց ապրանքային տեսքը: Նենց էլ հասել էին` կպնում էի, փխլվում էին: Հարց առաջացավ` ի՞նչ անել դրանց հետ: Հենց էդ ժամանակ էլ հիշեցի էս բաղադրատոմսի մասին: Ըհը, առիթ ա: Համ էլ մաֆֆինների՞ց էլ հեշտ բան` ինչ կա-չկա խառնում ենք իրար ու պրծ ;) Մածունի հետ էլ իսկն են :)

Մաֆֆինների համար տանը պատահականորեն պիտի լինի գոնե 180գ ալյուր, 100գ վարսակի փաթիլ (овсяные хлопья), 1 ձու, 80գ շաքարավազ, 180մլ կաթ, 3 լա~վ հասած բանան, 80մլ ձեթ (իմը` եգիպտացորենի ա), 1թեյի գդալ սոդա, ½ թեյի գդալ աղ ու վանիլ:
Վերցնում ենք երկու խորը աման կամ թաս: Մեկի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սոդան, աղը, շաքարավազն ու վարսակի փաթիլները: Մյուսում` ձուն, կաթը, ձեթը, բանանների խյուսն ու վանիլը: Հետո էդ երկու ամանների պարունակությունը միացնում ենք իրար: Եթե շոկոլադի սիրահար եք, վերցրեք մոտ 100գ շոկոլադ, փշրեք մանր կտորների ու դա էլ լցրեք խմորի մեջ:



Թեթևակի խառնելուց հետո մաֆինները լցնում ենք փոքր ամանիկների մեջ ու դնում նախօրոք 200-ի վրա միացրած ջեռոցը: Մոտ 20 րոպեից կթխվեն:

 Հա, չմոռանաք, որ սրանք ՄԱՖՖԻՆՆԵՐ են: Հարիչ մեզ պետք չի, օգտագործում ենք միայն գդալ :)

Էս չափաբաժնից ստացվում ա մոտ 15 հատ շաաաատ համով մաֆֆին:


Իդեպ, թխեք այնքան, ինչքան որ կուտեք հենց էդ օրը, քանի որ հաջորդ օրը մաֆֆինները ձեզ այնքան էլ համով չեն թվա ;)

No comments:

Post a Comment