Վաղուց բան չեմ գրել բլոգում.. Ալարում էի, ինչ ասեմ :)))) Սակայն էս բաղադրատոմսն
էնքան դուրս եկավ, որ չէի կարող չկիսվել: Փորձեք,
հաստատ չեք փոշմանի ;)
Ձուն խփում եք շաքարավազի հետ, վրան ավելացնում կաթնաշոռը, ալյուրը, սոդան ու վանիլը: Ստացվում ա ձեռքերին կպչող խմոր:
Ճաշի գդալով վերցնում եք մի քիչ խմոր, ալյուրոտում, գնդիկ անում ու մեջը դնում եք մոտ 2 սմ հաստությամբ կտրած բանանի օղակ: Հետո գնդիկը ինչքան հնարավոր ա տափակացնում եք էնպես, որ բանանը խմորից դուրս չգա ու ձեթի մեջ տապակում: Ասեմ, որ փքաբլիթները թավայում հավես բարձրանում են ;)
Բանանի փոխարեն խմորի մեջ կարելի ա դնել նաև օսլայի մեջ թաթախած ելակ: Շաաաատ համով ա լինում:
Փքաբլիթները կարելի ա պատրաստել նույնիսկ առանց մրգի` պարզապես փոքրիկ գնդիկների կամ բուբլիկների տեսքով ;) Վերջում էլ վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:
Էս չափաբաժնից ստացվում ա մոտ 20-25 փքաբլիթ:
Իդեպ, հենց պատրաստելու օրն էլ դրանց վերջը տվեք, փքաբլիթները նախատեսված չեն պահելու համար ;)

No comments:
Post a Comment